Ulusal Sınavlara Hazırlık
Ulusal Sınavlara Hazırlık
GEN Koleji Diyarbakır
ULUSAL SINAVLARA HAZIRLIK
LGS VE YKS
Alanında Uzman ve Deneyimli Öğretmenler
GEN Koleji öğretmen kadrosu, GEN Eğitim Kurumları tarafından yönetilen GEN Performans Sistemi’ndeki niteliklerine uygun, iletişimi kuvvetli, tecrübeli, sınava hazırlıkta uzman, yayın hazırlığında etkin görev alan, eğitimdeki yenilikleri yakından takip eden öğretmenlerdir.
Akademik Program ve Etkinlik Takvimi
Eğitim öğretim yılı boyunca, MEB müfredatına uygun olarak, eğitim koordinatörleri tarafından özenle hazırlanan GEN Koleji Akademik Takvimi tüm kurumlarda eş zamanlı olarak uygulanır. Etkinlik Takviminde yer alan birbirinden farklı sportif ve sanatsal faaliyetler aktif olarak sürdürülür; çeşitli ulusal ve uluslararası turnuvalara katılım gerçekleşir; eğitim programını destekleyen atölye, etkinlik, gösteriler gerçekleşir ve şehir içi geziler düzenlenir.
Sınavlar ve Ölçme Değerlendirme
Sıkça uygulanan deneme sınavları ile öğrencilerin akademik gelişimleri yakından takip edilir. Uygulanan deneme sınavları uzman ölçme-değerlendirme birimi tarafından okunur. Detaylı karne ve kazanım analizleri verilir. Ayrıca öğretmen ve velinin de takip etmesini sağlamak amacıyla Online Eğitim ve İletişim Portalında yayınlanır. Sınav sonuçları, mentör öğretmenle beraber değerlendirilir ve öğrenci ihtiyacı olan etütlere yönlendirilir, bireysel ödevlendirmeler yapılır.
Eksik Tamamlama ve Pekiştirme Etütleri
Her hafta düzenlenen etütlerde, uygulanan sınavlar sonucunda çıkan kazanım analizindeki eksiklere göre çalışmalar yapılır. Sınıf bazında veya konu eksiklerine göre ayrılmış homojen yapıdaki etüt sınıflarında o kazanımla ilgili konu anlatımı, pekiştirme, eksik tamamlama, tekrar ve soru çözümleri yapılır.
Bireysel Çalışmalar
Bireysel çalışmalar, öğrencinin öğrendiklerini pekiştirmesi veya öğrenilecek konuya ön hazırlık yapması için verilir. Her hafta Cuma günü, 3GEN Ödev Kitapçığı dağıtılır ve ayrıca Online İletişim Portalından paylaşılır. Takip eden hafta 3GEN Ödev kitapçığı kontrol edilir ve velinin bilgilenmesi için kontrol sonucu Online İletişim Portalına işlenir.
LİSEYE GİRİŞ SINAVI (LGS) HAZIRLIK
Yoğun Eğitim Programı
Öğrenciler günde 9 saat, haftada toplam 45 saat eğitim görür. Bu program dahilinde dersler, sınav uygulamaları ve etütler gerçekleşir.
Beceri Temelli Eğitim ile Düşünce Becerileri Gelişimi ve LGS Hazırlık
5.Sınıf itibariyle deneme sınavları ve etütler ile başlayan sınava hazırlık, her yıl yoğunlaşarak devam eder. Beceri temelli sorularla öğrencilerin düşünme becerileri geliştirilirken LGS’de sorulan yeni nesil soru tipini kavramaları hedeflenir.
7.Sınıfın Mayıs Ayında LGS’ye İlk Adım
7.Sınıfın sonunda gerçekleşen LGS’ye İlk Adım Programı ile öğrenciler LGS’de belirleyici konuları işlemeye başlar ve sınav hazırlığında önemli bir yol alır.
8.Sınıflara Haftanın 6 Günü Eğitim
8.Sınıf öğrencileri Cumartesi günü de okula gelerek haftada toplam 50 saat eğitim görürler. Böylelikle okul eğitiminin yanı sıra LGS hazırlık çalışmalarının tümünü GEN Koleji’nde tamamlamış olurlar.
Gelişim Takip Sınavı (GETA) ve LGS Denemeleri
Öğrencilerin çoktan seçmeli sorularda pratiklik kazanmaları amacıyla ve o güne kadar öğrendikleri bilgilerin ölçme değerlendirmesini gerçekleştirmek adına deneme sınavları uygulanır. 5. ve 6. sınıf öğrencilerine her ay Gelişim Takip Sınavı (GETA); 7. sınıf öğrencilerine 15 günde bir, 8. sınıf öğrencilerine de her hafta LGS deneme sınavı uygulanır.
LGS Hızlandırma ve Genel Tekrar Programı
8.Sınıf öğrencileri okul açılmadan iki hafta önce eğitime başlar ve Ağustos ayının son haftası ile Eylül’ün ilk haftasını LGS Hızlandırma Programı ile değerlendirir. LGS’ye 1 ay kala tüm müfredat tamamlanmış olur; Genel Tekrar Çalışmaları ve yoğun olarak Deneme Sınavları yapılır.
Check-Up Sınavları
5.,6. ve 7. sınıf öğrencilerine her hafta dönüşümlü olarak Check-Up Sınavları TM (Türkçe ve Matematik) ve FS (Fen ve Sosyal) olarak yapılır. Açık uçlu sorulardan oluşan Check-Up sınavlarıyla öğrencinin işlenen konulardaki öğrenme düzeyi ölçülerek sonuçlara göre etüt programlarına yönlendirilmesi sağlanır.
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) HAZIRLIK
TYT - AYT
Cumartesi Dahil 6 Gün Yoğun Eğitim Programı
9 ve 10. sınıf öğrencileri haftada 45 saat (40 saat ders + 5 saat etüt) eğitim görür. 11 ve 12. sınıf öğrencileri Cumartesi dahil haftada 6 gün 50 saat (45 saat ders + 5 saat etüt) eğitim görür.
TYT - AYT Hazırlık Programı
GEN Koleji’nde MEB programı ile beraber TYT-AYT hazırlık programı gerçekleşir. 9.sınıftan itibaren başlayan hazırlık, üst sınıflara doğru artarak devam eder. 11.sınıfta, alanlara ayrılan öğrenciler tüm TYT konularını görür. Bu sayede TYT-AYT hazırlık sürecinde büyük bir yol kat edilir. 12.sınıfta, MEB’in belirlediği programla birlikte TYT-AYT hazırlık programı uygulanır.
Check-Up Sınavları ve TYT - AYT Denemeleri
Öğrencilerin çoktan seçmeli sorularda pratiklik kazanmaları amacıyla ve o güne kadar öğrendikleri bilgilerin ölçme değerlendirmesini gerçekleştirmek adına sınavlar uygulanır. 9. ve 10. sınıf öğrencilerine her hafta dönüşümlü olarak Check-Up Sınavları Sayısal ve Sözel olarak yapılır. TYT Deneme Sınavı ise her ay uygulanır. 11. Sınıf öğrencilerine her hafta dönüşümlü olarak Check-Up Sınavları Sayısal ve Sözel olarak yapılır. Her 15 günde bir dönüşümlü olarak TYT ve AYT Deneme Sınavları uygulanır. 12. Sınıf öğrencilerine her hafta deneme sınavı uygulanır. Böylelikle her ay 3 TYT ve 1 AYT Deneme Sınavları gerçekleşir. Sınava yakın süre kala birçok farklı kaynaktan özenle seçilen Deneme Sınavları yoğun olarak sunulur.
TYT - AYT HIZLANDIRMA VE GENEL TEKRAR PROGRAMLARI
11. Sınıf TYT Kampı > Mayıs - Haziran
Yıl boyunca işlenen TYT konularının tekrarını sağlamak, konuları pekiştirmek ve 12.sınıfa hazır başlamalarını sağlamak amacıyla TYT Kampı düzenlenir. Bu program boyunca öğrenciler 7 saat ders ve 2 saat etüt olmak üzere günde toplam 9 ders görür. Özet konu anlatımı ve sorular üzerinden tekrar yapılır.
12. Sınıf YKS Kampı > Mayıs
YKS Kampı süresince yoğun deneme sınavları, motivasyon seminerleri ve soru çözüm saatleri uygulanır. Öğrencilerimizle öğretmenlerimiz kamp süresince bir araya gelerek çalışmalar gerçekleştirirler. Günlük çözülen soru sayısını arttırarak çok sayıda deneme çözüp ve yapılamayan her sorunun anında öğrenilmesiyle öğrencilerimizin başarısı artırılır ve motivasyonları yükseltilir.
12. Sınıf YKS Focus Programı > Mayıs
YKS öncesi öğrencilerin başarısını arttırmak, daha fazla soru çözmelerini sağlamak, hedeflerine ulaşabilmeleri için motivasyonlarını kuvvetlendirmek amacıyla Soru Çözüm Kampı (FOCUS) düzenlenir. Öğrencilere verilmek üzere her güne özel testler hazırlanır. Kamp süresince gözetmen öğretmenler eşliğinde öğrenciler bu soruları çözerek ve soru çözümlerine katılarak eksiklerini tamamlar, hızlı ve doğru test çözme beceri kazanırlar.
Check-Up Sınavları
9.,10. ve 11. sınıf öğrencilerine her hafta dönüşümlü olarak Check-Up Sınavları Sayısal ve Sözel olarak yapılır. Açık uçlu sorulardan oluşan Check-Up sınavlarıyla öğrencinin işlenen konulardaki öğrenme düzeyi ölçülerek sonuçlara göre etüt programlarına yönlendirilmesi sağlanır.
TYT - AYT Denemeleri
Öğrencilerin çoktan seçmeli sorularda pratiklik kazanmaları amacıyla ve o güne kadar öğrendikleri bilgilerin ölçme değerlendirmesini gerçekleştirmek adına sınavlar uygulanır. TYT Deneme Sınavı her ay uygulanır. 11. Sınıf öğrencilerine her 15 günde bir dönüşümlü olarak TYT ve AYT Deneme Sınavları uygulanır. 12. Sınıf öğrencilerine her hafta deneme sınavı uygulanır. Böylelikle her ay 3 TYT ve 1 AYT Deneme Sınavları gerçekleşir. Sınava yakın süre kala birçok farklı kaynaktan özenle seçilen Deneme Sınavları yoğun olarak sunulur.